kotiliesi

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Traktorikakku

Pitihän pikkuveljelle tehä kunnon traktorikakku, ku traktori-ikäkin saavutettu ;) ! Kakussa on nii paljo yksityiskohtia, että menihän tekemiseen aikaa, mutta just tämmönen on mukavaa sillon, ku sitä aikaa on.

Tein isoon neliskanttiseen kakkuvuokaan 8 munan kakkupohjan ja kasasin siitä traktorin. Leikkasin paloista aika kanttiset, mutta täyttövaiheessa traktori sai vähä pyöreempää mallia.Renkaat tein kääretorttupaloista, jotka päälystin marsipaanilla.

Mustaa elintarvikeväriä en kerennyt tilata ennen tämän kakun tekoa. Kokeilin siis värjätä valkoisen marsipaanin mustaksi kick-patukoilla ja hyvin onnistui! n. 200g marsipaania ja 5 kick-patukkaa. Sulatin karkit mikrossa suliksi ja vaivasin marsipaanin joukkoon. Vältyinpä vähän niiltä pelätyiltä lisä-aineilta ;)

Punaiset ja mustat osat ovat marsipaania ja valkoiset osat ovat vaahtokarkkimassaa. Kakku on sisällöltään aika perus mansikkakku. Kerman joukkoon sekoitin vaihteeksi vähän rahkaa..Ja pitihän kakkuun upottaa muutama karkkikin yllätykseksi. Valot ja savupiippu ovat siis karkkia.
4 kommenttia:

 1. on todellakin mahtavia taideteoksia!

  VastaaPoista
 2. WAU! Tätä ois tehny mieli maistaa.

  VastaaPoista
 3. Oon tänään tekemässä pojan huomisille synttärijuhlille toivottua traktorikakkua ja oon näin ajoissa liikkeellä tutkimassa, että miten teen sen :) Mutta tämä sinun HIENO kakku ja hyvä ohje antoi jo niin paljon vinkkejä, että varmaan onnistun. Ainakin jotakin tekemään. Marsipaania pitää vaan käydä ostamassa lisää ja onneksi lähikauppa on auki. Erityisesti tosi iso kiitos kick-patukkavinkistä. Pelasti meidän kakun :)

  VastaaPoista
 4. Osaan kuvitella, että synttärisankari on niin onnellinen traktorikakusta. Tavallisesta kakkupohjasta tai vetopohjista saa kyllä helposti värkättyä ties minkä mallista kakkua. :)
  Mulla kans oli aluks aina ongelma tuo musta väri. Nyt oon tilannu mustaa elintarvikeväriä, mutta yleensä teen alkuvärjäyksen kaakaolla tai kickpatukoilla, nii ei oo elintarvikeväriä koko kakku ;)
  Kiitos, kiva, että tästä blogista on hyötyä.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.