kotiliesi

maanantai 5. marraskuuta 2012

Vauvan tossu -pikkuleivät ristiäisiin
Olavi sai ristiäisiinsä tällaiset pikkuleivät. Tossut ovat kaksikerroksisia muropikkuleipiä kinuskitäytteellä. Koristelut päälle oon tehny pikeerillä. 
Ekaa kertaa kokeilin tällasta pikeeraustyyliä ja jäin iha koukkuu ;) Mansikkamäki-blogissa on tosi hyvät ja tarkat ohjeet pikeerin valmistukseen ja yleensäki pikeeraamiseen. Kiitos niistä! :)


6 kommenttia:

 1. Oli aivan ihanan makuisia!

  VastaaPoista
 2. Ovatpa suloisia! Miten nopeasti nuo pikkuleivät kuivuvat? Voiko niitä säilyttää päällekkäin vai tehtävä just ennen tarjoilua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pikkuleivät matkasivat suhteellisen kauas. Tein 2 päivää aikaisemmin ja hyvin olivat säilyneet,vaikka limittäin pakkasin matkaan.
   Reunapikeerin pitää ensin kuivua kokonaan, ennen keskiosan täyttämistä. Sopivasti oli ensimmäinen pikkuleipä kuivunut, kun viimeiseen sain reunapikeerin ja heti sain alottaa "uuden kirroksen".
   Muutaman tunnin kun antaa valmiin pikkuleivän kuivua, niin kestää pakata. Riippuu tietysti, kuin paksusti pikeeriä on laittanut :D

   Poista
 3. Oi Olavia, miten kauniit pikkuleivät saikaan ristiäisiin! Ihana kuvio, kuin neulotut ainakin:) Näyttää pohjoisen pojan tossuilta:)

  VastaaPoista
 4. Ihania! Tosi siististi tehty tuo kuvio ja kuorrutus yleensä. :)

  VastaaPoista
 5. Kuuluuko taikinan olla aika löysää ennen jääkaappiin laittoa?

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.