kotiliesi

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kermakakut syntymäpäivilleSain tehdä täytekakut 60 vuotta täyttävälle. Juhliin haluttiin yksinkertaiset, tavalliset kermakakut, joten välissä on omena-vadelmahilloa, vähän mansikoita ja kermaa. 
Reunoista toivottiin raappareunaa, ettei kermaa tule kovin paksusti. Raappareunaa oon tehnyt nyt moniin kermakakkuihin, mutta tykkään kyllä itekin kovasti siitä kuviosta.
Koristeiksi toivottiin orvokkeja. Nythän orvokit on kauneimmiillaan, joten oli helppo koristella kakku luonnon orvokein. 
Kokeilin sokeroida kukkia elämäni ensimmäistä kertaa. Kukat tai lehdet siis kastellaan huolellisesti valkuaisessa ja sokeroidaan, jolloin säilyvät paremmin. Päädyin kuitenki laittamaan kakun päälle oikeat orvokit, kun olivat kauniimpia. Sokeroidut lehdet huolin silti kakkuihin.4 kommenttia:

 1. Ei voi muuta kuin ihailla leipomuksiasi.
  Itse haluaisin myös leipoa ja ennenkaikkea opetella uusia juttuja, mutta meidän keittiö on niin pieni ettei yksinkertaisesti mahdu mitään tekemään. :/
  Ollaan kyllä muuttamassa kesän jälkeen, joten jos sitten alottaisin uuden harrastuksen. :)

  Voisitko tehdä toivepostauksen käytössäsi olevista välineistä? Esim. vuoat, pursotintyllat yms. :)

  mbabysteps.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Kiitos iloa antavasta palautteesta! Tällaiset kommentit piristävät aina :D
   Tervetuloa leivonnan ihmeelliseen maailmaan. Ja varoitus: tämä maailma saattaa viedä ihan kokonaan :)
   Kiva, että olet innostunut leipomisesta ja toivottavasti pääset pian kokeilemaan sitä enemmänkin isommassa keittiössä. Tietysti leivonta on jossain määrin "välineurheilua", mutta itse olen sitä mieltä, että tietyillä perusvälineillä pääsee jo hyvin pitkälle. Ei jokaista kukkalehtimuotta ym. vastaavaa tarvitse ostaa, jotta voi toteuttaa erilaisia leivontaideoita.

   Kiitos myös postaustoiveestasi. Lupaan toteuttaa toiveesi lähiviikkoina.
   Aurinkoista kesää sinulle! :D

   Poista
 2. millä tämä raappareuna tehdään? kaunis kakku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse tykkään myös tuosta kuviosta.
   Reuna tehdään uraraapalla. Eli raapalla/leipurin lastalla, jossa on siksakkimainen reuna. Kuvan tuosta välineestä löydät blogini postauksesta nimeltä leivontavälineitä.

   http://herkkujenhelmia.blogspot.fi/2013/07/leivontavalineita.html

   Poista

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.