kotiliesi

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Jalkapallokakku
Pienelle jalkkisfanille tilattiin tällainen pallokakku. Hauskaa vaihtelua näperrellä yhtä kakkua suuren hääkakkumäärän sijaan ;)

Kakkupohja on suklainen ja täytteeksikin toivottiin suklaamoussea. Laitoin myös itse tehtyä omenahilloa raikastamaan suklaan makua.
Kuorrutteena on sokerimassaa, jonka alla on ohut kerros sokerikreemiä.
Mustat osat on tehty Kick-patukoista. 

100g kick-patukoita
n.20 g kuohukermaa

Näitä keitellään miedolla lämmöllä, kunnes karkki on sulanut tasaisesti kermaan. Seos kaadetaan leivinpaperin päälle ja jäähdytetään yön yli kylmiössä.
 Jäähtynyt massa pehmitellään käsin joustavaksi ja kaulitaan kuin sokerimassa. Toimi muuten hyvin, eikä jäänyt ainakaan silikonialustaan kiinni, kun käytti vähän tomusokeria.

Nurmikko on vihreäksi värjättyä sokerimassaa. Mietin, millä saan eloisan näköistä nurmikkoa. Joskus olen kuullut käytettävän siihen valkosipulipuserrinta, mutta kun sellaista minulta ei tähän hätään löytynyt, niin painelin sokerimassan harvan siivilän läpi.
Kakun alareunaan ruohon sai hyvin kiinnitettyä elintarvikeliimalla. 

Yllätyin, että vaikeinta tässä kakussa oli saada kuviointi tasaiseksi, enkä siinä kyllä onnistunut parhaiten. Kun ensimmäiset mustat osat oli kiinnitetty, huomasin, että toisella puolella kakkua osat olivat harvemmassa. No, joka kerta oppii jotain. Ensi kerralla sitten  mittanauhan kanssa kootaan kuviointi ;)Tilauksia voit tehdä joko s-postilla osoitteeseen: herkkujenhelmia@gmail.com
tai numeroon: 0400 916 646.

Y-tunnus: 2633318-8

Terveisin

Emilia

2 kommenttia:

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.